25.02.2012 (sobota) Maciejki 2012, czyli imieniny przyszłości

Info

Start: 21:30
Wstęp: 15 zł, Maćki wchodza za free



 

CJ REIGN Urban Impulz / Łódź 
SIMBA Tensionkru
RAABE Tensionkru 
FATAL The Classics
MONKEES The Classics 

- zapraszają na imieniny!

Pytasz co się stało? Przecież wiadomo, że wszystkie Maćki to fajne chłopaki! Andrzejki i Mikołajki mają nowego rywala w walce o imieninową palmę pierszeństwa - Maciejki to imieniny przyszłości.

Już po raz drugi zapraszamy do CDQ na połamany i pokręcony bal. Drumandbass, breaks, garage i dubstep zagra reprezentacja Maćków, których nie trzeba przedstawiać.

Gościem specjalnym imprezy będzie członek Łódzkiego kolektywu Urban Impulz - CJ Reign. Producent i dj, skoncentrowany głównie na 2-stepie i wszelkich odmianach uk garage. Jego nagrania znalazły uznanie poza granicami naszego kraju, czego dowodem jest m. in. remix wydany przez brytyjskie Ministry of Sound na składance 'The Sound of UK Garage'.

Poza tym wystąpią Simba i Raabe ze stołecznego kolektywu Tensionkru oraz Fatal i Monkees, czyli The Classics.


CJ REIGN
 CJ REIGN
CJ REIGNCJ REIGN

CJ REIGN

W świecie muzyki istnieje już od kilkunastu lat. Przemierzył przeróżne rejony dźwiękowych pejzaży, by w końcu skoncentrować się na brytyjskich brzmieniach gatunku UK garage, odkąd poznał Pr0t0na. Sukcesywnie produkuje i propaguje UK garage w Polsce, będąc jednocześnie rozpoznawalny na wyspach czy w Niemczech. Pierwsze eksperymenty dźwiękowe odbijają się echem do dnia dzisiejszego, znajdując ujście w wielu projektach muzycznych. Owocuje to kilkoma aliasami i współpracą na polu remiksów. Od 2008 roku ma właśną autorską audycję w Urban Impulz Radio, online radiem założonym z Martino.B, wieloletnim współpracownikiem labelu Urban Impulz Records. Remiksował Dreadsquad, Kwazara, Kasię Molendę, Jacoba A, a z zagranicznych MJ Cole'a, Steve'a Gurleya, Jeremy Sylvestra, El-B, Shauna Escoffery, czy ze stajni Ecko Records młodą wokalistkę Jenny Jones.

Wybrana dyskografia:

Single:

  • 2007 - Base Club vs Urban Impulz - Jump Up EP
  • 2007 - Urban Impulz / CJ Reign - Bouncy Basslines EP
  • 2009 - CJ Reign & Pr0t0n - 2 Much EP
  • 2009 - CJ Reign - Watch Out EP
  • 2010 - CJ Reign - Kissin Me EP
  • 2010 - CJ Reign - U Know / Yadeein
  • 2012 - CJ Reign - Brand New Life EP
  • 2012 - CJ Reign - Dat Iz House Part 1 EP

Remiksy:

  • 2005 - Ed James - Eyes Off Me
  • 2005 - Various - Limited Remixes (Going Through (CJ Reign Remix))
  • 2006 - MJ Cole - Watertight (CJ Reign Remix)
  • 2006 - Charly - Hi Rollers (CJ Reign 2 Step Dub Mix)
  • 2009 - Steve Gurley - Walk On By (CJ Reign Vocal Remix)
  • 2011 - Dreadsquad & Lady Chann - Island Loving (CJ Reign UK Garage Rmx)
(c) 2009 Centralny Dom Qultury Materiały dla prasy
Podaj swój e-mail aby otrzymywać informacje o wydarzeniach:

Jestesmy rowniez na Twitterze: